Legjobb szánkópályák Budapesten és környékén - Ide menjetek csúszni a gyerekkel!

2019 Január 09. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Olvasói közvélemény kutatás alapján mutatjuk a legjobbnak tartott budapesti és főváros környéki szánkópályákat.

Olvasói közvélemény kutatás alapján mutatjuk a legjobbnak tartott budapesti és főváros környéki szánkópályákat.
A sorrend semmiképpen nem jelent rangsort.

Vida-domb (Budapest, 17.)

A Vidadomb Rákoskert népszerű szánkódombja, amelynek magassága mindössze 200 m, tetejéről a pesti oldal egyik legszebb panorámája nyílik a védett Merzse-mocsár és a Ferihegyi repülőtér területére. Cím: Budapest 1171, Pásztorfalva utca.


Fotó: papasmamasmagazin.hu

Kacsóh Pongrác út-Tengerszem utca (Budapest 14.)

A Csáktornya parki gyerekek kedvenc szánkódombja - egy meredek, kevésbé meredek és egy mini csúszórésszel. Külön kitérőt ugyan nem ér meg, de aki a közelben lakik, annak kényelmes lehet a Zabszalma Lovarda mellett található szerény szánkóhelyszín. Cím: Budapest 14., Tengerszem utca - Kacsóh Pongrác út (a Város-ligettől 2 perc autóval, a felüljáró mellett).

Fotó: papasmamasmagazin.hu

Városliget-Királydomb (Budapest, 14.)

A városligeti szánkózást több más érdekes gyerekprogrammal is össze lehet kötni. Nincs külön szánkópálya, mindenki ott csúszik, ahol tud.


Fotó: MTI

Gellért-hegy (Budapest 1.)

A Búsuló Juhász Étteremmel szembeni dombra jár a környék kisgyerekes lakossága szánkózni.Az Irka Firka játszótér feletti dombról is lehet csúszni,de ez rövidebb.

Tabán (Budapest 1.)

A Tabán lankáin szintén találunk helyet szánkózásra, amely rövidebb csúszkálásra lehet alkalmas.

Hármashatár-hegyi reptér (Budapest 3.)

A reptér melletti lankás dombokon remek lehetőség nyílik csúszásra, többféle szánkópályát találhatunk itt nehézségnek, korosztálynak megfelelően. A Hidegkúti útról az Arad utcán át a Kővári útról lehet megközelíteni.


Fotó: papasmamasmagazin.hu

Normafa és környéke (Budapest 12.)

A fővárosi családok egyik legkedveltebb, ha nem a legkedveltebb szánkóterepe. Jó levegőn nagyot lehet sétálni, mozogni, játszani, panorámában gyönyörködni a város zajától egészen távol.

Hajógyári-sziget (Budapest 3.)

Tavasztól-őszig a csúszdapark remek szórakozást nyújt az óriáscsúszdáival, amint viszont belepi a hó, a játszótér dombja átalakul remek szánkótereppé.

Újpalota (Budapest, 15.)

Az újpalotaiak kedvenc szánkóterepe az Ázsia Center melletti erdős terület. Csak akkor érdemes felkeresni, ha jó sok hó van. Cím: Budapest 15., Szentmihályi út környéke-Erdőkerülő uca környéke.

Játszóterek szánkódombbal kisebb gyerekeknek

Budapest, 3.: Huszti úti játszótér, Boglya utca 1.
Budapest, 4.: Gábor Ignác parki játszótér, Nyár utca 13.
Budapest, 9.: Kékvirág utcai játszótér, Kékvirág utca 2.
Budapest, 10.: Bihari utcai játszótér, Bihari utca 3–5.
Budapest, 12.: Szarvas Gábor úti játszótér, Szarvas Gábor út 57–63.
Budapest, 14.: Csicseri-dombos játszótér, Zsálya park
Budapest, 18.: Bókay játszótér, Bókay Árpád utca 94.
Budapest, 19.: Petőfi utcai játszótér, Petőfi utca 2.

Budapesthez közeli szánkópályák

Dobogókő

Szerencsére a síelőktől elkülönített szánkópályán szánkózhatunk, ami kezeletlen ugyan, de díjmentes. A sípályán mindenkor tilos a szánkózás. Cím: Pilisszentkereszt 2098, Ady Endre u. 3.

Visegrád

A kezdő pálya mellett található a szánkópálya, illetve a bob pálya mellett is lehet szánkózni, ahol egészen kicsiknek bébi sípálya és szuper hófánk pálya lett kialakítva. Cím: Visegrád 2025, Nagyvillám Sípálya

Zebegény

A zebegényi sípálya 2012 óta technikai okok miatt nem üzemel. A zebegényi sípálya lejtése azonban kiválóan alkalmas óriási szánkózásra. Cím: Zebegény 2627, Márianosztrai út.

Kékestető

A Kékestetőn több helyen is le lehet parkolni, javasolt a TV-toronyig autózni, és a Kékesi-Vendégház Étteremnél megállni. A TV-torony mellett egy mini játszótér várja a gyerekeket. Hivatalosan a Veronika rét lett kijelölve a szánkósoknak. Ha itt járunk, akkor Magyarország legmagasabb pontját (1014m) feltétlenül örökítsük meg. Élménybeszámoló, részletek itt. Cím: Gyöngyös 3221, Mérges utca 22.


Fotó: papasmamasmagazin.hu


Fotó: papasmamasmagazin.hu

Mátraszentistván

A mátraszentistváni Síparkban hócsúszdának örülhetünk, ahol 2500 Ft / 5 csúszás, és varázsszőnyegen juthattok vissza a körülbelül 130m hosszú pálya tetejére. Cím: Mátraszentistván 3235.

Fotó: Facebook / Sípark Mátraszentistván