Miért a fivéred az egyik legfontosabb személy az életedben?

2019 Július 08. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Csukd be a szemed, és gondolj a fivéredre! Mi jut róla először az eszedbe? Feltehetően az első képek a gyerekkorotokból bukkannak elő...

Minél idősebbek leszünk, annál inkább rá kell jönnünk, hogy mennyire nagyon fontos szerepet játszik a fivérünk az életünkben.

"Egy fivér osztozik veled gyermekkorod örömteli emlékeiben és felnőttkorod könnyeiben"
(Ismeretlen szerző)

Egy kislánynak a bátyja az ő hőse

Amikor a személyes hősünkre gondolunk, akkor talán először az apukánk jut eszünkbe, és nem feltétlenül a fivérünk. A kislányok hajlamosak édesapjukat idealizálni, és rá, mint védelmezőre, példaképre tekinteni. Ám idővel, a fiútestvérünkre, akit korábban ki nem állhattunk, elkezdünk más szemmel nézni.

Egyszer csak elérkezik az a pillanat, amikor felfogjuk, hogy ő az, aki az iskola folyosóján megvéd bennünket, aki segít a leckét megírni, vagy aki kiáll mellettünk, amikor anya és apa megszidnak.
Ekkor válik világossá, hogy a fivérünk az, aki egy életen át végigkísér bennünket jóban, rosszban, ő sorsunk nélkülözhetetlen kísérője.


Fotó: Pinterest

A fivérek szerepe

1. Veled együtt nevet

A szüleidet leszámítva a fivéred az, aki a legjobban érti a humorodat. Együtt nőttetek fel, együtt éltetek meg élményeket, együtt mentetek keresztül jelentős életeseményeken, és képesek vagytok együtt nevetni a közös élményeken úgy, mint ahogy azt senki mással nem lehet. Ha egy régi családi történet előkerül, akkor csak összenéztek, és már tudjátok is, hogy mit gondol a másik.

2. Csodál téged

Talán nem is hinnéd, de így van: a fiútestvéred felnéz rád. Tanácsot kér tőled, ha ruhát vásárol, ha új hajat vágat vagy éppen udvarlásba kezd.

3. Mindig hadra fogható

A fivéred mindig "bevetésre kész" érted, ugyanis ő még mindig a kicsi és gyenge lánytestvért látja benned, úgy, mint annak idején, ezért feladatának érzi, hogy megvédjen téged bármi áron is. Ő az, akit éjjel kettőkor is fel lehet hívni, ha gondod van.

4. Távolság ellenére is szoros a kapcsolatotok

Bármennyire is messze laktok egymástól, a kapcsolat szoros marad, a távolság nem megy a kapcsolatotok rovására, sőt. Bármikor felhívhatod őt, és ugyanott folytatjátok, ahol abbahagytátok.

EZ IS ÉRDEKELHET: Második gyerek, mi lesz könnyebb, és mi nehezebb? »»

5. Vakon megbízhatsz benne

Ő az, aki a gyerekkori titkaitokat azóta sem beszélte ki senkinek, akire akkor is, és ma is teljes biztonsággal számíthatsz. Ő a legnagyobb titkaid őrzője.

6. Szeretne mindig boldognak látni

Számára fontos vagy, ezért minden, ami tőle telhető, megtesz, hogy boldognak lásson. Önzetlen felajánlásokat tesz, csak hogy könnyebben boldogulj. Úgy tud téged biztatni és vigasztalni, mint ahogyan senki más.

7. Hatodik érzéke van a partnereidet illetően

Amikor randizni kezdtél, akkor ő volt a legjobb "szűrő", hogy melyik fiú jöhet és melyik maradhat. Különleges érzékkel tudta előre megmondani, hogy ki az, akire komolyan lehet szívügyekben számítani.

8. Nem érdeklik a kudarcaid és a bukásaid

Bármilyen makula is esett a tisztességeden, bármekkorát is hibáztál az életben, a fivéred elnézi ezt neked, mert ő tökéletesnek lát téged, még életed legnehezebb időszakában is.

9. Ő a legrégebbi rajongód

Azokat az értékeket, mint a tisztelet vagy a szeretet, nem csak a szüleink közvetítik nekünk, nem csak tőlünk tanuljuk, hanem a testvéreink is, akikkel a különleges pillanatokon osztozunk.

... gondold csak végig! A fivéred különleges szerepet játszik az életedben?

Kezdőfotó: Freepik