Zseniális, amit ez a két élelmes gyerek tett, amikor megjelent a tetű az iskolában!

2019 Szeptember 17. • Szerző: NErzsi

A történet úgy kezdődött, hogy felütötte a tetűjárvány a fejét az egyik általános iskolában. Amit a két leleményes jómadár ennek kapcsán tett, az egyszerűen zseniális! Egy anyuka meséli el régi vicces emléküket. (A kezdőfotó csak illusztráció).

A rendkívül mókás történet még valamikor a hetvenes években játszódik, amit Erzsi, az édesanya mostanában idézett fel a Facebookon.

"Az iskolában felütötte a fejét a tetű. Akinél a védőnő nyomát találta, az másnap nem mehetett iskolába, otthon kezelték a problémát.
Az én gyerekeimet se kerülte el a járvány, hol egyik, hol másik hozta az értesítést a fertőtlenítés elvégzésének szükségességéről.
Volt, amelyik már harmadszor maradt otthon a fertőzöttség miatt, de a tetűjárványnak csak nem akart vége szakadni. De hát mit lehet tenni? Szorgalmasan jártunk a gyógyszertárba az Ergo nevű szert megvásárolni, kentük a család összes tagjának a fejét.

Az iskolaigazgató és a védőnő tanácstalanul toporogtak, nem értették, hogy az amúgy tiszta, rendezett gyerekek miért fertőződnek meg újra és újra, és míg más iskolákban az ilyesmi egy-két hét alatt lecseng, itt miért tart már több, mint egy hónapja.

És egy napon csengett a telefonom. Anyuka, szíveskedjen befáradni az iskolába még ma négy óra előtt.

Az igazgató zordan néz rám, ami nem szokása, mert a gyerekeim (nem dicsekvésből mondom) a legjobbak közé tartoznak. De már jön is a védőnő, grabancuknál fogva hozza gyermekemet, A-t és Z-t, az osztálytársát.

Tessék elmondani, mit csináltatok! – förmed a gyerekekre. Úgy tűnik, az enyém a bátrabb, a tenyerén elém nyújt egy gyufásdobozt. „Ezeket árultuk” - motyogja bűntudatosan.

Óvatosan nyitom a dobozt, és az összes hajam az égnek áll. Kegyetlenül viszketni kezdek a látványtól. A dobozban tetvek korzóznak le-fel.

Lassan megértem. A két jómadár üzletet csinált a bajból. Mivel annak, akinek a fejében tetűt találtak, nem kellett iskolába menni a következő nap, ezért a kis állatkákat összegyűjtötték és 1 forintért árulták darabját azoknak, akiknek már nem volt. De nem ám akárhogy! Táblázatban tüntették fel, hogy kinek, mikor és hányat értékesítettek a felmentést biztosító élőlényekből, összesítették az adatokat és könyvelték a bevételeket.

Mindannyian, igazgató, védőnő, szülő szigorúan meresztgettük rájuk a szemünket. - Menjetek vissza az osztályba, hagyjátok itt ezeket - csattant az igazgató hangja, majd az osztályfőnök beírja az intőt! A gyerekek iszkoltak.

Amikor az ajtó becsukódott, mi kínosan ácsorogtunk a másik szülővel, a diri hátradőlt a székben, jelentőségteljesen ránk nézett, és vigyorogva azt mondta: "Azért meg lehet nézni ezt a táblázatot! Középiskolás anyag, ezek meg csak hetedikesek". Önelégülten bólogatott. Matek szakos volt."

Az írás NErzsi engedélyével jelent meg. A szerzőtől megtudtuk, hogy a két csínytevő gyerek egyikéből később informatikus, a másikból buszvezető lett.A fotó csak illusztráció, forrás: Freepik