Mese meditáció és agyátmozgató torna kisiskolásoknak - segítik a tanulást, oldják a feszültséget

2020 Április 01. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Túl sok a tananyag? Nem tudja gyermeked fölös energiáit hogyan levezetni? Esetleg levert vagy zavaróan indulatos? Gyógypedagógus szakértőink nektek ajánlanak kiváló relaxációs, önbizalom erősítő gyakorlatokat, illetve játékos tornafeladatokat.

 

Gyógypedagógus szakértőink segítségével az alábbiakban olyan összeállítást közlünk, amelyek nem csak a gyerekek fejlődéséhez járulnak hozzá, hanem segíthetik az otthontanulást, és egyben kikapcsolódást is nyújtanak.

Mozgás

A mozgás elősegíti az eredményes tanuláshoz szükséges képességek fejlődését.

1. Alapozó terapeuta által összeállított "agyátmozgató torna"
A tornagyakorlatok átmozgatják a gyerekeket, felfrissítik őket, levezetik fölös energiáikat, elősegítik az eredményes tanuláshoz szükséges képességek fejlődését.

A nap bármely részében, reggel vagy tanulás közben az elfáradás megelőzésére is bevethető. A gyerekek egy idő után akár önállóan is végezhetik, a videóban lévő utasítások könnyen követhetők. Fontos a rendszeresség.

2. Lazítás lufival: az alsós gyermekek még nagyon szeretnek a lufival játszani. Lufizni egy helyben ülve nem lehet, csak mozogva... Remek motivációs eszköz és csodákra képes, akár spontán módon, akár irányított formában.

Relaxáció, meditáció

Mikor relaxáljon a gyerek?
Akkor, ha pörög, ha feszült, ha indulatos, ha bizonytalan, ha fáradt, ha rosszkedvű, ha nem tud elaludni, ha nem tud figyelni, vagy egyszerűen csak szereti.

Miért jó a rendszeres relaxálás, meditálás gyerekkorban?
A megfelelő pihenésért, a jó alvásért, a kikapcsolódásért, az immunrendszerért, a kiegyensúlyozottságért, a koncentrációért, a tanulási képességekért, a testi-lelki egészségért, a jó szülő-gyermek kapcsolatért.

3. Mese Meditáció fáradtság ellen
Az alábbi meditáció 14 percen keresztül pihentet és lazít, zenés és szöveges.

4. Önbizalom fejlesztő relaxáció gyerekeknek
Mirk Zsófia pszichológus által vezetett - gyerekeknek szóló - meditációt önbizalom fejlesztésére vethetjük be nagyon hatékonyan.

5. Ellazulni jaj de jó – zenés relaxáció gyerekeknek (10 perc)
Vidám, zenés meditáció gyerekeknek Bagdi Bellától, amely a fejük búbjától a legkisebb lábujjukig segít az ellazulásban. A vezetett meditáció megtaníthatja, hogy tudnak a kicsik egyszerűen ellazulni, így könnyebb lesz a pihenés, egyszerűbben nyugszanak meg feszült helyzetekben.

6. Mese Meditáció - Dobáld ki magadból a rossz érzéseket (13 perc)

7. Mese Meditáció – Apró segítők (11 perc)

8. Mese Meditáció - Földanya meditáció (10 perc)