Játékteszt: LEGO BOOST Kreatív Robotok – 5 az 1-ben! A 13 éves Levente tesztelte, és írta meg a véleményét

2018 Március 16.

LEGO BOOST Kreatív Robotokat Levente szüleitől kapta ajándékba. Megkértük őt és szüleit, hogy írják meg véleményüket a LEGO BOOST Robotok építési élményeiről, és értékeljék is a Papás Mamás Magazin pszichológusai és játékszakemberei által kidolgozott standard értékelési rendszerealapján.

Levente 13 éves budapesti általános iskolás gyermek. Az iskola mellett hobbija a társastánc, gyakorlatilag szinte minden nap táncol. Szereti a kreatív dolgokat, kifejezetten érdeklődik az új játékok, ismeretek, élmények iránt. Ha nem az iskolában van, vagy táncol, akkor otthoni kedvenc időtöltése a telefonos vagy számítógépes játékok. Erőssége a matematika és a logikai játékok, ezért igazán nagy lelkesedéssel fogott bele a LEGO® BOOST Kreatív Robotok megépítésébe.

Már a dobozt is izgalmasnak tartotta, sokáig forgatta, ismerkedett a rajzokkal, lehetőségekkel. Elégedett volt azzal, hogy a dobozon található illusztrációk megegyeztek a játékkal. Levi azonnal megértette a dobozon található leírás alapján, hogy hogyan kell belekezdeni a robot megépítéséhez, nem kellett semmilyen további segítség, magyarázat. Letöltötte az applikációt és teljesen egyedül össze is szerelte az első robotot. Annyira lekötötte a játék, hogy addig el sem mozdult mellőle, amíg az első robotot (cicát) össze nem szerelte. Már önmagában az is játéknak minősült számára, ahogy összeszerelte, keresgélte a megadott darabkákat.

LEGOREGISTERED SIGN BOOST Kreatív Robotok – 5 az 1-ben

LEGOREGISTERED SIGN BOOST Kreatív Robotok – 5 az 1-ben

LEGOREGISTERED SIGN BOOST Kreatív Robotok – 5 az 1-ben

A kész robotcicát megépítése után az applikáció segítségével Levente irányítani tudta, igazi cica módjára nyávogott, és mozgatta a farkát. A következő nap ismét szívesen vette elő a LEGO® BOOST Kreatív Robotok játékot, szétszedte a cicát, és fogott bele a gitár megépítésébe. A letöltött applikáció segítségével ezzel is könnyedén meg tudott birkózni. Minden alkalommal teljesen belemerült mind az építésbe, mind a kész robotok programozásába, mozgatásába.

Levi élvezte a robotok szét- és összeszerelését is, de lekötötte őt az utána következő programozás ötletes lehetőségeinek megvalósítása is. Örömmel láttuk, hogy nagyon jó döntés volt ennek a LEGO® BOOST Kreatív Robotoknak a megvétele, mivel még egy 13 éves gyerek kreativitását és logikai képességét, valamint türelmét és kitartását is fejleszteni tudja. Minden apró alkatrészt fel kell ismerni és meg kell keresni, ami nem mindig bizonyult könnyű feladatnak még a felnőttek számára sem. És végre nem a virtuális világba zárja be a gyereket.

LEGOREGISTERED SIGN BOOST Kreatív Robotok – 5 az 1-ben

LEGOREGISTERED SIGN BOOST Kreatív Robotok – 5 az 1-ben

A játékot 7-12 éves korig ajánlják, de véleményünk szerint egy 7 éves gyerek szülői segítség nélkül szinte kizárt, hogy meg tudja építeni. 12 éves kor felett viszont biztos, hogy még pár évig használható és élvezhető játék lesz. Mindenképp ajánlanám szülőknek, gyerekeknek egyaránt. A játék összeszerelése alkalmas lehet családi együttlétekhez, de utazásra, illetve gyerekzsúrra semmiképp sem. Inkább egyedüli vagy baráttal közös játékra tartjuk alkalmasnak.

Játékteszt: LEGO® BOOST Kreatív Robotok – 5 az 1-ben - PONTOZÁS

A játék a maga kategóriájában (Interaktív kategóriában) mennyire számít innovatívnak? 10 pont 
Ár-érték arány   9 pont
Mennyire alkalmas a játék az együttjátszásra?   9 pont
Mennyire alkalmas a játék önálló játékra? 10 pont 
A játék kidolgozásának minősége, igényessége? 10 pont
A játék csomagolásának információs tartalma? 10 pont
Mennyire jelent kikapcsolódást, feltöltődést a játék a gyerek számára? 10 pont

A pontozórendszer a Papás Mamás Magazin pszichológusai és játékszakemberei által kidolgozott standard értékelési rendszer. Az átlagpontszám jelentése:

1-5 pont: Nem ajánlom.
6 pont: Ajánlom
7-8 pont: Nagyon ajánlom
9-10 pont: Ne hagyd ki

Eredmény:

LEGO® BOOST Kreatív Robotok – 5 az 1-ben: 9,7 pont = NE HAGYD KI!