24 önbizalom erősítő gondolat gyerekeknek az adventi naptárba!

2019 November 30. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Az adventi naptárba nem csak édesség kerülhet, hanem olyan kedves üzenetek is, amelyek gyermeked önbizalmát erősítgetik.

Az adventi kalendáriumba (manapság már adventi csomagokba) nem csak édességeket, cukorkákat, radírokat, tollakat, fürdőgolyót és más apró ajándéktárgyat csempészhetünk bele, hanem fontos üzeneteket, mély mondanivalókat, tanításokat is akár.

A gyerek nagy része szorong az óvodában, iskolában, ezért mindig kedvezően hat rájuk, ha a szülő megerősíti bennük az "úgy fogadlak el, ahogy vagy!" érzetet. Ahhoz, hogy a szorongó gyerek önbizalma újra erős legyen, elsősorban a szüleire van szüksége, mert a kisgyerek önmagáról kialakított énképét nagyban meghatározza az, hogy a szülők milyennek látják őt.

Önbizalom erősítő üzenetek az adventi naptárban

Nem korfüggő, hanem alapvetően gyerekfüggő, hogy ezeket a személyre szóló üzeneteket hány éves korban kezdjük el bekészíteni nekik a várva várt adventi naptárba. Azokat a gyerekeket, akik kellő vagy éppen túlzott magabiztossággal rendelkeznek, őket nem kell ilyenformán erősíteni, mert az ő önértékelésük már eleve erős, őket más "gyereknyelvre" átírt életbölcsességekkel, tanításokkal lephetjük meg.

Készítsünk be az adventi csomagokba az alábbi gondolatokhoz hasonló önbizalom erősítő cetliket:

"Hiszünk benned"
"Büszkék vagyunk rád!"
"Csodálatos gyerek vagy!"
"Kedves vagy nekünk!"
"Napról napra ügyesebb vagy!"
"Fontos nekünk a véleményed!"
"Szebbé teszed az életünket!"
"Bearanyozod az életünket!"
"Jó érzés a környezetedben lenni!"
"Te vagy a legjobb!"
"Köszönjük, hogy vagy nekünk!"
"Köszönjük, hogy minden nap mosollyal ajándékozol meg bennünket!"
"Csupa öröm veled együtt lenni!"
"Értékes és szeretni való gyerek vagy!"
"Te vagy életünk legnagyobb ajándéka!"
"Szeretünk téged!"

stb.

Ilyen, és a fentiekhez hasonló gondolatokat írhatunk neki. Lehet gyermekünket biztatni, bátorítani, egy-egy teljesítményét vagy szerethető tulajdonságát megdicsérni.
Ezeket a kedves üzenteket írhatjuk akár kézzel is, ami még személyesebbé, ezáltal ünnepivé, meghitté teszi az adventi készülődést.

Kezdőfotó: Pinterest