Jocó bácsi: "Megindult a titkolózás, a szülők letagadják, hogy a gyerekük covidos"

2020 Október 31.

Jocó bácsi, a "tetkós töri tanár" és népszerű blogger a minap egy Facebook posztjában osztotta meg legújabb észrevételeit az iskolai járványügyi helyzettel kapcsolatban.

Posztjában leírja, hogy a vírusfertőződés sajnos egyre fokozódik, ami feszültséget gerjeszt már az iskolai falakon belül is. A népszerű tanár jelen helyzetben úgy érzi, hogy aki elkapja a fertőzést, az azonnal stigmatizálódik.

"Számtalanszor olvasom, hogy megérdemelte, biztos az ő hibája, hogy elkapta, tuti nem tartotta be a szabályokat, bulikázott…”

Jocó bácsi arra a következtetésre jut, hogy:

"Megindult a titkolózás: szülők letagadják, hogy a gyerekük covidos, felnőtt emberek nem merik bevallani, hogy ha betegek. Mert az emberek azonnal ítélkeznek. Holott most már nincs kontroll, bárki, bármikor, bárhol elkaphatja a vírust. Sőt, a legtöbben munka közben kaphatják el a legkönnyebben, hisz sokan még enyhe tünetekkel bemennek dolgozni"

Szerinte lassan nem az a kérdés, hogy megfertőződünk-e, hanem hogy mikor, illetve hogyan vészeljük majd át a betegséget.

A kommentelők nagy része, az írást letisztult és felelősségteljes gondolkodásnak tartja, és hasonló tapasztalatokról számol be, sőt néhányan tovább is mennek:

"Egy időzített bomba most az iskola, ami egyre gyorsabban ketyeg... Lassan úgy érzem magam, mint aki orosz rulettet játszik, pedig nem akar" - írja a poszt alá véleményét egy pedagógus kommentelő.

Az írás teljes terjedelemben itt olvasható el.