Tömeges iskolabezáráshoz vezethetnek a kormány hibás intézkedései?

2020 Szeptember 10. • Szerző: MTI

A Demokratikus Koalíció (DK) úgy értékeli, hogy a kormány olyan hibás intézkedéseket hozott a koronavírus-járvány ellen, amik akár tömeges iskolabezáráshoz is vezethetnek.

A DK frakcióvezető-helyettese csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy erre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hívta fel a figyelmet.

Arató Gergely úgy fogalmazott:

a kormány nem készített életszerű és minden intézményben betartható járványügyi protokollt, nem biztosított elegendő maszkot és kézfertőtlenítőt az iskolákban, de arról sem gondoskodott, hogy a megbetegedett tanárokat, diákokat és az ő kontaktjaikat minél előbb teszteljék.
Ha a tesztelés hiánya miatt egyszerre több tanárnak is karanténba kell vonulnia, az ellehetetleníti az iskolák működését

- hívta fel a figyelmet.

Ha a kormány nem azt mondaná, hogy a "tesztelés felesleges", és nem állítaná, hogy nem kell felkutatni a betegek kontaktjait, akkor nem fenyegetne az iskolabezárás veszélye sem - jelentette ki a képviselő. Hozzátette, az iskolákban megfelelő protokollokra, fertőtlenítésre és elegendő számú tesztelésre van szükség.

Forrás: MTI 2020. szeptember 10.
Fotó: Freepik