Valentin-nap gyerekkel: 10 ötletes ajándék Valentin-napra, amit készíts el a gyerekkel közösen!

2018 Február 07.

A Valentin-nap teljesen más értelmet nyer, ha már kisgyerekes szülő vagy. Ugyanakkor nem kell az ünnepről felétlenül lemondanod csak azért, mert gyereked van, hanem helyette bevonhatod a gyereket a készülődésbe, a meglepetések elkészítésébe! Erre mutatunk néhány kreatívkodós ötletet.

Amikor megérkezik a baba az újonnan alakult család életébe, a Valentin-nap megünneplése szépen lassan háttérbe szorul, és később, ahogy a gyerek cseperedik, és egyre több teendő adódik körülötte, akkor sem kerül vissza a kiemelt ünnepek közé. Természetes, ha a párok ilyenkor egy jó ideig nem a már meglévő párkapcsolatukra, hanem sokkal inkább a gyerekre összpontosítják energiájukat.

Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a Valentin-nap éppen annak a napja, hogy ha már egyszer a szürke hétköznapokon nem jut elegendő idő és figyelem a kedvesünkre, akkor ezt február 14-én apró figyelmességekkel, egy finom ünnepi tál elkészítésével pótolhatjuk; igazán bármilyen apróság szóba jöhet ilyenkor, ami kicsit is jelzi, hogy még mindig számítunk egymásnak.

Valentin-nap gyerekkel 

Valentin-naphoz közeledve a gyereket is bevonhatjuk ebbe a kedves ünnepi készülődésbe. Kérjük meg őt, hogy készítsen velünk együtt meglepi ajándékot Anyának vagy Apának. Magyarázzuk el neki, hogy honnan ered a Valentin-nap, és mi az üzenete.

Szánjunk egy kicsivel több időt a gyerekre, és kreatívkodjunk egyet közösen. Nincs az a gyerek, aki ne örülne annak, hogy szép lakásdekorációkat, díszeket, ajándékokat készíthet a család többi tagja számára velünk együtt. Miközben a kedves alkotások megszületnek, tanítgassuk meg nekik azt is, hogy hogyan udvaroltak régen, és hogyan illik udvarolni ma. Kisfiúkkal beszéljük meg, hogy mi az az előzékenység, udvariasság, miért kell a lányokat előre engedni az ajtóban, hogyan kell lesegíteni róluk a kabátot. Kislányoknak pedig magyarázzuk el, hogy mennyi számtalan udvarias módja létezik annak, hogy valaki kifejezze azt, ha nem tetszik neki egy kisfiú.

Az alábbiakban jó néhány kreatív ötletet mutatunk, amit Valentin-nap környékén megvalósíthatunk a gyerekkel közösen. Íme.

1. Szivecskék kézzel, ujjacskákkal festve 
Az ujjfestés során a gyerek hatalmasat alkot, és eközben észrevétlenül fejlődik a finommotorikája.


Fotó: Arty Crafty Kids

2. Szivecskék ollóval, fonallal
A lenti szivecske végtelenül egyszerűen el tud készülni, a művelethez nem kell más, mint egy kartonlap, fonal, olló és ragasztó.


Fotó: easypeasyandfun.com

3. Kezecskék Valentin-napra
A sok vágással, rajzolással, ragasztással mind-mind a kisgyerek ujjait erősítjük, amivel az írásképe is egyre szebb lesz.


Fotó: coco29.com

4. Szeretetfa
A lenti szeretetfa kreatív és látványos ajándék, amibe a kisgyerek igazán beleadhat apait-anyait.


Fotó: housingaforest.com

5. Pillangós fa "szeretlek anya" felirattal
A szeretetfát akár térben is létre lehet hozni. Íme.


Fotó: krokotak.com

6. Szív alakú párnák - varrni tudást igényel
Ha van a közelben egy ügyes kezű nagyi, akkor kérjük meg rá, hogy régi, használaton kívüli takarókból segítsen nekünk ilyen egyedi szivecskéket készíteni, mint amilyen a lenti is.


Fotó: Mom&Crafters

7. Valentin-napi ajtódísz papírból
Vegyünk alapul egy papírtányért, vágjuk ki a közepét, hogy egy papír koszorút kapjunk - és erre ragaszgassuk fel a rózsaszínű szíveket. Ügyeljünk rá, hogy csak egy színnel dolgozzunk, például a rózsaszínt, de annak már használhatjuk a különböző árnyalatait.


Fotó: The Resourceful Mama

8. Valentin-napi szeretetkavicsok
A kavicsokat alaposan mossuk le, majd temperával fessünk rájuk mókás szivecske figurákat.Fotó: redtedart.com

9. Szív alakú kistáska szalaggal
Kreatív boltokban, papír-írószer üzletekben - pár száz forintért - kapható szivecskés lyukasztóval alakítsuk ki a lyukakat, majd fűzzük át rajtuk a vékony szalagot - ez a szalag fogja "összevarrni" a táska két oldalát.

Fotó: adventuresofadiymom.com

10. Szivecske 3D-ben
A lenti alkotás csupán pár perc alatt született meg, de örök emléke maradhat Apának, Anyának.


Fotó: krokotak.com