Ügyes trükköt eszelt ki az anyuka, amitől nem fog követelőzni a gyerek a boltban

2019 November 30.

Hiszti nélküli megoldást találtak ki az anyuka arra, hogy követelőző gyerekét hogyan beszélje le, hogy ne akarjon mindent megvetetni vele.

Adventi időszakban, amikor amúgy is roskadásig vannak tele a polcok áruval, csillogóbbnál csillogóbb bóvlival, és te jobb híján a gyerekkel közösen indulsz el bevásárolni, előfordulhat, hogy a vártnál még nehezebben sikerül a gyerekedet leszerelni, hogy ne akarjon mindenáron minden felesleges dolgot megvetetni veled.

Nos, erre a helyzetre talált ki egy príma megoldást egy anyuka, ami a legtöbb esetben kiválóan működik.

Kristina Watts ilyenkor azt mondja az eltántoríthatatlan kislányának:
"Remek ötlet, fényképezzük le, és küldjük el a fotót a Jézuskának!".

Ezt a trükköt természetesen tetszés szerint lehet variálni, hogy Jézuskát a Mikulással, a húsvéti nyuszival vagy épp a távol lakó nagymamával helyettesítjük be.

És láss, csodát, a trükk működik: a gyerek nem hisztizik, nem veti földre magát, nem sír, hanem mosolyogva odaáll a kiszemelt áru mellé, és egy idő után a legnagyobb nyugalommal visszahelyezi azt a polcra, és másnapra már el is felejti, hogy a boltban járt.

A megoldás még annyiban is zseniális, hogy – ha mégsem felejtené el -, akkor utólag is kimagyarázható, hogy éppen "mi történhetett" a kiszemelt játékkal, amit az ügyeletes ajándékosztó nem szállított le.