Csomókban szaggatta ki saját haját a megfélemlített kislány - A rémisztő online karakter egyre több gyereket veszélyeztet

2019 Március 11.

Szülők és szakemberek komolyan tartanak attól, hogy az új mém online kihívásai alapvető hatással lehetnek a gyerekeik életére.

Csomókban szaggatta ki a haját egy ötéves kislány a MOMO-challenge néven ismert internetes mém „utasítására” – írja a Daily Mail. A hírek szerint a rémisztő karakter egyre több gyerekeknek szánt Youtube-videóban, játékban és alkalmazásban tűnik fel.

A portál úgy tudja, hogy a gyerek édesanyja nagyon megrémült, elvitte a kislányát a helyi gyerekfodrászhoz, hogy rendbe rakják a frizuráját. A fodrászat több hasonló esetről készült fotót is megosztott a Facebookon, hogy felhívják a szülők figyelmét: figyeljenek jobban oda, hogy milyen tartalmakkal találkoznak a gyerekeik az interneten.

Annak, aki nem ismeri a jelenséget: ez a félig ember, félig mutáns rém egyre több Peppa malac-videóban jelenik meg, de a Fortnite, a Minecraft és más hasonló játékok felhasználói is találkoztak már vele. Sajnos bármelyik gyerekeknek (is) szánt Youtube-videóban megjelenhet, hogy arra biztassa a kicsiket, vágják le a hajukat, szorítsanak kést a saját torkukhoz vagy kövessenek el öngyilkosságot.

A jóhiszemű szülőkben fel sem merül a gyanú, hogy internetes trollok ártalmatlannak tűnő videókkal ijesztgetik, sokkolják vagy öngyilkosságra biztatják a gyerekeket...

A rémisztő videók készítő vesznek egy népszerű rajzfilmsorozatot, mint például a Peppa malac, amelyeket trágár szövegekkel alászinkronizálnak, vagy új epizódot készítenek saját, a gyereket megfélemlítő forgatókönyvvel!
Így fordulhat elő, hogy Peppa malac szereplői hypót isznak, vagy kést rántanak elő.
Ezeket a horror videókat folyamatosan törli ugyan a YouTube, ám sajnos mindig bukkannak fel újabbak és újabbak.