Ezt reagáltak a vicces szülők, amikor azt tanácsolták nekik a bölcsiben, hogy öltöztessék "lányosabban" a gyereket

2018 Augusztus 22.

Te mit szólnál, ha a bölcsődei gondozónők megkérnének, hogy öltöztesd lányosabban vagy fiúsabban a gyereket?

Jessica és Steve Rold a közeli bölcsibe igyekeztek kétéves fiúkért, és kisbabájukért, amikor a bölcsődei gondozónők megállították őket, és azt tanácsolták, hogy: "öltöztessék a kisbabát lányosabban, hogy a többi gyerek fel tudja ismerni a gyerek nemét".

Jessica, az édesanya szerencsére humoránál volt, és mivel illusztrátorként dolgozik, kapva kapott az alkalmon, és humoros "illusztrációval" kezelte a helyzetet. Másnap egy post-itre rajzolt masnit ragasztott a baba fejecskéjére.

A babáról készült fotót a fiatal szülők megosztották a közösségi médiában, amire hasonló élménybeszámolók érkeztek. Özönlöttek a történetek, ahol szülők meséltek arról, hogyan igyekeztek ruhaszínekkel a társadalmi elvárásoknak megfelelni. Egy apuka elmesélte például, hogy 8 éves kisfia éppen egy rózsaszín pólót viselt, amikor egy másik apuka bizalmaskodva megkérdezte tőle, hogy vajon a fia meleg-e. És volt olyan hozzászóló is, aki felidézte, hogy az 1900-as évekig a rózsaszín számított a férfias színnek, és a kék a lányosnak, majd ez megcserélődött.

Az apukák mind egyetértettek abban, hogy legfontosabb, hogy a gyerekük boldog legyen - csak ez számít.

Forrás: Külföld