Mibe öltöztesd a babát alváshoz a kánikulai hőségben?

2018 Augusztus 16. • Szerző: Papás Mamás Magazin

A babák számára az alváshoz a legideálisabb a 18 fok körüli szobahőmérséklet.

A babák életük első pár hónapjában még nem tudják jól szabályozni a testhőmérsékletüket. Sőt, az idősebb gyerekekkel szemben, még le sem tudnak maguktól vetkőzni, ha túlságosan melegük van. Ügyelni kell tehát arra, hogy ahogy fokozatosan emelkedik a szobában a hőmérséklet, úgy adjunk rájuk egyre kevesebb vagy könnyebb réteget.

Az alábbiakban Céline Laurent francia blogger-édesanya tippeket arra, hogy a nyári forróságban milyen öltözéket érdemes a babára adni.

20-21 fokos szobahőmérsékletnél például ujjatlan rugdalózót ajánl, ami alá kis body-t lehet felvenni, és betakarjuk.
22-23 fokos szobahőmérsékletnél vékonyabb anyagú, ujjatlan rugdalózót bodyval vagy könnyű anyagú hálózsákot adhatunk, és ha szükséges még betakarjuk.
24 fokos szobahőmérsékletnél rövid ujjú body-t adhatunk, úgy, hogy a baba kezeit, lábait nem fedi takaró.
27 fokos szobahőmérsékletnél elég, ha a babán pelus van, és egy könnyű, vékony pelenkaanyaggal betakarju
k.

Ha egy kicsit is kételkedünk benne, hogy a babának melege van-e, vagy fázik, akkor önmagunk megnyugtatásaként folyamatosan ellenőrizzük őt a pocakjánál és a lábainál.

Általában a tappancsoknak mindig egy picit hidegebbnek kell lenniük, mint a pocaknak.

Ha kint tombol a forróság, akkor természetes, hogy a babák, kisgyerekek is nyűgösebbek és jóval nehezebben alszanak el. Mit tehetünk ilyenkor? Ebben a cikkünkben 14 védőnői tippet is olvashatsz! Mindközül egyet nagyon érdemes megfogadni, alváshoz egy rövid ujjú body mindig legyen a babán.

Forrás: Külföld
Szakmai lektor: Hérák Anita védőnő