"Az én kisbabám már végigalussza az éjszakát" - 9 komment, amivel totál népszerűtlenné válhatsz

2020 Január 02. • Szerző: Bezzeg Viki

Ha te magad is kisbabás anyuka vagy, akkor bizonyára tudod, hogy létezik pár íratlan szabály, amit illik betartani  kisgyerekes anyukás társaságban.

Ha kisgyerekes anyuka vagy, akkor bizonyára te is tudod, hogy létezik pár íratlan szabály, amit "illik" betartani, ha nem akarunk a másik kisgyerekes anyuka lelkébe gázolni. Az egyik ilyen a sok közül például, hogy nem áradozunk órákig és magasztaljuk az egekig saját babánkat, amíg a másikét észre sem vesszük.

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a kijelentéseket, amik rendszeresen kivágják a biztosítékot a kisgyerekes anyukák körében.

1. A baba egy pillanat alatt kibújt, még az orvosok is csodálkoztak, hogy milyen gyors szülés volt.

Azta, akkor, te pont úgy szülsz, mint az amerikai filmekben!

2. A kisfiam már négy hetes kora óta átalussza az éjszakát.

Ühüm! Figyelünk, mesélj még!

3. Semmi gondom nem volt soha a szoptatással.

Sőt, a kezdettekkor sem fájt sohasem egyetlen egyszer sem a melled, és már a kórházban lazán belealudtál a szoptatásba, mert annyira uncsi volt.
Elhisszük.

4. Amióta megszületett a baba, néha azt sem tudom, hogy mit kezdjek a rám szakadt szabadidővel.

Most akkor panaszkodsz vagy dicsekszel?

5. A baba megszületése megkoronázta a szerelmünket, és úgy érezzük, hogy a kistündérkénk még szorosabbra fűzte a közöttünk lévő köteléket.

Ez az idill még tovább folytatódhat azzal, hogy "a szex már a szülés után nem sokkal pont olyan volt, mint előtte, sőt, alig várjuk, hogy kettesben elszökjünk a világ elől egy romantikus éjszakára". Igen, egy frissen szült anyuka pont ilyen szökéseket tervezget éjszakánként...

6. Úgy bújtak ki a fogacskái, hogy észre sem vettem.

Feltehetőleg a hőemelkedését sem, vagy azt sem, hogy egyfolytában folyt a nyála, hogy mindent a szájába vett. Sőt, a baba nem sírt nyűgösen egyszer sem, és édesdeden végig aludta az éjszakát. Akkor te lehet, hogy a lottóötösre is esélyes vagy!

7. Én nem tudom, hogy a többi anya mit csinál, de a mienk soha nem volt beteg.

Az összes kijelentés közül talán ez az egyetlen, ami biztosan elindítja el, az én "szar-anya vagyok" bűntudat érzést, azt hogy "Lehet, hogy én nem csinálok valamit jól? Lehet, hogy rajtam múlik mégis?".
Pedig dehogy! Az immunrendszer érését még eddig egy szuperanya sem volt képes áthidalni.

8. Nálunk a gyerek mindent megeszik, tényleg mindent: halat, olívabogyót, bármit, amit elé teszünk.

Nahát, te nagyon ügyes szuperanya vagy!

9. Már alig várom az estéket, amikor apával és a babukával hármasban pihenünk a kanapén, és végre megihatok egy pohár bort.

Jaj, hát ezt nagyon sok anya várja ennyire. Kár, hogy az első három év nem teljesen erről szól.

Fotó: Freepik